طراحی و پشتیبانی سایت
سئو و تولید محتوا
دیجیتال مارکتینگ
محل شرکت :
ایران ، تهران
شماره همراه :
09216045595
وردپرس
HTML & CSS
سئو و تولید محتوا
دیجیتال مارکتینگ
طراحی و پشتیبانی سایت شما
مشاوره در زمینه کسب و کار اینترنتی
آموزش طراحی سایت
مشاوره در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ
خطای 404 چیست؟
آگوست 4, 2022
خطای 404 چیست؟
خطا یا ارور 404 در واقع محتوای متنی یا بصری است که به کاربر میگوید این صفحه در سایت وجود ندارد. به عبارت بهتر وقتی کاربر روی یک لینک کلیک میکند و یا یک URL را در مرورگر خود تایپ میکند، مرورگر از سرور درخواست نمایش آن صفحه را میکند و اگر چنین آدرسی در سایت وجود نداشته باشد، سرور پاسخ خود را تحت عنوان کد وضعیت 404 به مرورگر نشان میدهد، یعنی “چنین صفحه ای در سرور وجود ندارد.”
صفحاتی که در سایت شما حذف شدهاند یا تغییر آدرس داده شدهاند باید به صفحات مرتبط یا صفحهی تغییر یافته ریدایرکت شوند. در مثال بالا باید صفحهی seo-services به صفحهی seo ریدایرکت ۳۰۱ شود تا کاربر این خطا را مشاهده نکند.
۲- رفع لینک های شکسته
لینکهایی در صفحات وبسایت شما وجود دارند که به آدرسی اشتباه لینک میدهند یا اینکه به آدرسی لینک میدهند که دیگر در سایت موجود نیست. بهتر است با ابزارهایی مثل وبسایت brokenlinkcheck.com این پیوندها را بیابید و آنها را اصلاح کنید.
۳- بازنگری تصاویر
اگر تصاویری در وبسایت قرار داده و بعدها از طریق بخش رسانهها یا سرور آن را حذف کنید با این خطا رو رو خواهید شد. چون در صفحهی مطلب، تصویری فراخوانی میشود که در سرور موجود نیست. برای رفع آن کافیست به صفحهای که این تصویر فراخوانی میشود مراجعه کرده و بخش تصویر قبلی را حذف و تصویر جدیدی آپلود کنید.
۴- تغییر فرمت پیوند یکتا
اگر دامنهی وبسایت خود را به طور کلی به آدرس جدیدی ریدایرکت کرده باشید احتمالاً در صفحات داخلی سایت به این خطا برخواهید خورد. به بخش تنظیمات پیوند یکتا در سایت خود مراجعه کنید و یکبار فرمت پیوند یکتا را تغییر دهید، ذخیره کنید و سپس به حالت قبل یا دلخواه خود برگردانید. برای مثال یکبار پیوندهای یکتا را روی گزینهی عددی بگذارید و ذخیره کنید. سپس آن را روی نام نوشته قرار دهید و ذخیره نمایید.
۵- ایجاد صفحهی ۴۰۴
بهتر است در قالب وبسایت شما یک صفحهی نمایش خطای 404 ایجاد شده باشد و در آن به کاربر پیغام دهید آدرس جستجو شده در این سایت وجود ندارد. در این صفحه قرار دادن بخش مطالب پیشنهادی و باکس جستجو موجب کاهش احتمال خروج کاربر از سایت خواهد شد. گرچه این مورد یک راهحل نیست اما مانع افزایش نرخ bounce rate میشود.
صفحاتی که لینک های داخلی زیاد و بک لینک های مهمی دارند.
صفحاتی که ترافیک زیاد یا بخش قابل توجهی از ترافیک ورودی کل سایت را دارند.
صفحه ای که URL آن کاملا واضح باشد، یعنی URL آن دقیقا چیزی باشد که کاربر به دنبال آن است.
چگونه صفحات 404 سایت خود را پیدا کنیم؟
1. برای تشخیص صفحاتی که ارور 404 را میدهند، میتوانید از screaming frog که یک ابزار جامع برای بررسی موارد فنی و سئو تکنیکال است استفاده نمایید. ابزار screaming frog لینک های شکسته ای که به ارور 404 ختم می شوند را خیلی سریع و راحت به شما نشان میدهد. کافیست این ابزار را پس از نصب باز کرده و وارد قسمت response codes شوید. در منوی کشویی امکان فیلتر کردن گزینه ها برای شما فراهم شده است و برای پیدا کردن صفحات 404 باید گزینه client error (4xx) را انتخاب نمایید.
2. بیشتر ابزارهای سئو لیست کامل صفحات 404 را به شما نشان نمیدهند اما گوگل سرچ کنسول آدرس تمام صفحاتی که ربات گوگل آنها را 404 تشخیص داده را به شما ارائه میکند. چه چیزی بهتر از خود گوگل؟ مزیت گوگل سرچ کنسول نسبت به ابزارهای دیگر این است که هم صفحات 404 سخت افزاری و هم صفحات 404 نرم افزاری را تشخیص میدهد. کافیست در اکانت گوگل سرچ کنسول خود لاگین شده و وارد بخش coverage شوید. روی بخش Excluded کلیک کنید، حالا می توانید لیست ارورهای 404 سخت افزاری که با عبارت “Not found” و ارورهای 404 نرم افزاری که با عبارت “soft 404” مشخص میشوند را مشاهده کنید.
3. سومین روش یافتن ارور 404 استفاده از ابزار Dead link checker است. این ابزار تا 2000 لینک شکسته را به شما نشان میدهد.