طراحی و پشتیبانی سایت
سئو و تولید محتوا
دیجیتال مارکتینگ
محل شرکت :
ایران ، تهران
شماره همراه :
09216045595
وردپرس
HTML & CSS
سئو و تولید محتوا
دیجیتال مارکتینگ
طراحی و پشتیبانی سایت شما
مشاوره در زمینه کسب و کار اینترنتی
آموزش طراحی سایت
مشاوره در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ
انواع هاست را بشناسید
آگوست 3, 2022
انواع هاست را بشناسید
هاستها بنابر نیازهای مختلف و توان سختافزاری سرور میزبان به انواع مختلفی تقسیم میشوند و هنگام تهیه هاست، باید به نوع فعالیت و نیازتان دقت کنید. برهمیناساس، هاستهای مختلفی با ویژگیهای متفاوت برای اهداف گوناگون ایجاد شدهاند. درادامه، انواع هاست را معرفی میکنیم.
اگر وبسایت شما با تکنولوژی برنامهنویسی ویندوز طراحی شده باشد، باید هاستهایی تهیه کنید که سیستمعامل سرور میزبان و پنل کاربری آن برمبنای ویندوز باشند یا از تکنولوژیهای ویندوز پشتیبانی کنند. این وبسایتها عمدتاً با زبان برنامهنویسی ASP و بانک اطلاعاتی SQL Server طراحی شدهاند. معروفترین و تنها کنترلپنل ویندوز پلسک (Plesk) است.
۲. هاست لینوکس
اگر وبسایتتان با تکنولوژیها و زبانهای برنامهنویسی مبتنیبر لینوکسی طراحی شده باشد، از هاستهای لینوکسی با کنترلپنلهای لینوکسی باید استفاده کنید. هاست لینوکس از زبان برنامهنویسی PHP پشتیبانی میکند و کنترلپنلهای مربوط به آن cPanel و DirectAdmin هستند؛ البته گاهی میتوان از پلسک نیز استفاده کرد.
۳. هاست وردپرس
هاست وردپرس سرویسی است که منابع آن برای وردپرس بهینه و بهصورت پیشفرض CMS وردپرس روی آن نصب شده است. درمجموع، هاست وردپرس تفاوت زیادی با هاستهای عادی ندارد.
۴. هاست لاراول
لاراول (Laravel) چهارچوب یا فریمورکی برای زبان برنامهنویسی PHP محسوب میشود که امروزه، بسیار محبوب و پرکاربرد شده است. برای استفاده از این هاست، به منابع و دسترسیهای خاصی مانند SSH نیاز دارید و هاست لاراول برای استفاده از آنها بهینه شده است.
5. هاست رایگان (Free Web Hosting)
و در آخر هاست وسوسهانگیز رایگان را بررسی کنیم . شرکتهای هاستینگ این سرویس را معمولا با هدف جذب مشتری و تست خدمات ارائه میدهند. قضیه اینجاست که نگهداری سرور در دیتاسنتر، پشتیبانی هاست و خود شرکت هاستینگ کلی هزینه دارند. حالا به نظرتان منطقی است که هاست به صورت رایگان تقدیم مشتری شود؟ قطعا نه! هاست رایگان وجود دارد. اما قضیه این است که هر چقدر پول بدهیم همانقدر آش میخوریم! این نوع سرویس محدودیتهای زیادی دارد که به ریسکش نمیارزد.
هاستهای رایگان همان هاستهای عادی با منابع محدودتر و کمتر هستند که بهدلایل مختلف مانند تبلیغات و آزمایش و بررسی اولیه و گسترش دانش بهرایگان ارائه میشوند.
هاستهایی هستند که ترافیک زیاد و پهنای باند گستردهای برای حجم فراوان دانلود دارند. بیشترِ این نوع هاستها از فضای ذخیرهسازی درخورتوجهی برای ذخیره اطلاعات بهره میبرند. همانطورکه از نام هاست دانلودی پیداست، برای وبسایتهایی مناسب است که کاربران زیادی فایلهای آن را دانلود میکنند.
۷. هاست نامحدود
هاستهایی هستند که یا فضای ذخیرهسازی نامحدود یا ترافیک نامحدود دارند و شاید هر دو را بهصورت نامحدود ارائه میکنند. سرور میزبانی این گونه هاستها عمدتاً روی فضای ابری هستند.
8. هاست ابری (Cloud Web Hosting)
هاست ابری جدیدترین تکنولوژی میزبانی وب است. تا اینجا فقط یک سرور میزبان سایت شما بود. اما در هاست ابری چندین سرور از سایت شما پشتیبانی میکنند. به این صورت که نسخههای وبسایت روی چند سرور قرار میگیرد و به طور موازی میزبانی میشود.
اگر یکی از سرورها در سرویسدهی به مشکل خورد، سرور بعدی سایت را در دسترس کاربر قرار میدهد. یا اگر یک زمانی سرور به ارتقاء یا تعمیر نیاز داشت، سایت شما همچنان روی سرور دیگر کار میکند. به این ترتیب down time سایت تقریبا به صفر میرسد. شرکتهای بزرگی مثل گوگل از این هاست برای در دسترس بودن دائم استفاده میکنند.
۹. هاست خوشهای
خوشه ترجمه واژه کلاستر (Cluster) است. برای استفاده بهینه از سرورها، آنها را به یکدیگر متصل و بهصورت متمرکز از فضای سختافزاری سرورها استفاده میکنند. ازلحاظ مفهومی شبیه به کلاستر است؛ ولی درعمل تفاوت زیادی دارد. فضای هاست شما نیز روی مجموعه کلاستری از سرورها قرار دارد.
۱۰. هاست پرسرعت
هاستهایی هستند که ازلحاظ منابع سختافزاری مانند رم و سیپییو و هارد بسیار سریعاند و ترافیک چشمگیر و پهنای باند گستردهای نیز دارند.
هاست نمایندگی برخی از دسترسیهای مدیر وبسایت با منابع بیشتر را دارد که کاربر میتواند چندین هاست با منابع جداگانه روی آن راهاندازی کند. این نوع هاست برای دو گروه مناسب است: یکی طراحان و برنامهنویسان وبسایتها که وبسایتهای زیادی را راهاندازی میکنند و دیگری فروشندگان جزء که بهنوعی فروشنده شرکت هاستینگ محسوب میشوند.
12. هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در این نوع هاست، یک سرور فقط در اختیار یک مشتری قرار میگیرد. پس طبیعتاً مزایای آن بیشتر از نوع اشتراکی است. امنیت بالا، پهنای باند اختصاصی، سرعت زیاد (که خودش بهبود سئو را در پی دارد) از مزایای هاست اختصاصی هستند.
البته اگر انتخابتان این نوع از هاست است، به فکر مرحله راهاندازی و قیمت هم باشید. توصیه میکنیم فقط در صورتی که سایت بزرگ و پربازدیدی دارید (مثلا بیشتر از ۱۰۰ هزار بازدید در ماه) به سراغ این نوع هاست بروید. هاست اختصاصی هزینه بالایی دارد.
13.هاست یا سرور مجازی (VPS)
هاست مجازی (یا سرور مجازی که اکثراً آن را با نام VPS میشناسیم) چیزی بین هاست اختصاصی و اشتراکی است! در این سرویس، فضای یک سرور به کمک تکنولوژی hypervisor تقسیمبندی میشود.
اما یک نکته مهم: این هاست تقسیم شده، استقلال بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد. چون شما میتوانید مطابق نیازتان سیستم عامل، یا برنامه مورد نظرتان را نصب کنید. بدون اینکه با هاستهای همسایه کاری داشته باشید! علاوه بر این، VPS نسبت به هاست اختصاصی هم مزیت دارد. هزینه این سرویس بسیار مقرونبهصرفه و حدود یک پنجم تا یک دهم هاست اختصاصی است!